Dacă și tu te pregătești pentru prima probă de rochie de mireasă, s-ar putea ca aceste informații nu doar să te ajute să găsești ținuta perfectă din ziua nunții ci și să economisești timp și energie, pe care le poți investi în alte detalii organizatorice.
Dacă ai deja în vedere câteva magazine sau ateliere cu rochii de mireasă, iată ce ai de făcut:

Verifică disponibilitatea și fă o programare

După ce ai stabilit data nunții, primul pas în pregătirea pentru prima probă de rochie de mireasă este să verifici disponibilitatea magazinului și să faci o programare. În general magazinele și atelierele de rochii de mireasă, lucrează doar cu programare și sunt adesea ocupate, mai ales în sezonul nunților, așa că asigură-te că rezervi din timp. De asemenea nu lăsa acest detaliu pe ultima sută de metri înainte de ziua nunții, deoarece, după caz, timpul de execuție poate sa varieze. Ideal ar fi să îți alegi rochia de mireasă cu 8-9 luni înainte de ziua nunții. De asemenea o confirmare telefonică cu câteva zile înainte de programare te poate ajuta să te asiguri că totul este în ordine și că magazinul sau atelierul te așteaptă.

rochii de mireasa cluj_sophie wedding house_rochii cluj_rochii de mireasa_proba rochie de mireasa_wedding planner cluj_ghid de nunta_1

Caută inspirație

Începe să cauți inspirație pentru rochia ta de mireasă cu mult înainte de programare deoarece îți va ușura procesul de selecție. Poți să folosești orice sursă de inspirație. Fie că vorbim de modelele magazinului pe care urmează să îl vizitezi, fie inspirație de pe Pinterest, Instagram și alte platforme de social media pentru a găsi stiluri care îți plac. Creează un board pe Pinterest sau salvează imagini pe telefon pentru a avea o idee clară despre ce îți dorești.

→ Stabilește un buget

Este important să stabilești un buget clar și să ții cont de acesta în căutările tale. Rochiile de mireasă pot varia foarte mult în preț, așa că asigură-te că știi cât ești dispusă să cheltuiești. Ține cont de asemenea și de faptul că în anumite perioade ale anului pot exista reduceri, fie la finalul sezonului de nunți, fie la lansarea unei noi colecții.

→ Analizează-ți conformația corporală

De asemenea, analizează-ți conformația corporală și gândește-te la stilurile care îți complimentează silueta pentru a te simți și arăta fabulos în ziua cea mare. În plus, nu uita că pentru anumite modele s-ar putea să existe mituri precum faptul că modele tip sirenă sunt potrivite doar pentru persoanele înalte. Și crede-mă, nu e deloc așa!

rochii de mireasa cluj_sophie wedding house_rochii cluj_rochii de mireasa_proba rochie de mireasa_wedding planner cluj_ghid de nunta_2

Vino înSOȚită (te-ai prins?)

Aici părerile pot să fie împărțite. Sunt mirese care la prima probă aleg să meargă singure. Altele aleg să meargă însoțite de persoane de încredere, care le cunoaște gusturile și le poate ajuta să ia cea mai bună decizie. Și wedding plannerul poate să fie chiar acea persoană! Este recomandat însă să limitezi numărul de însoțitori la 1-2 persoane apropiate, cum ar fi mama ta, sora sau cea mai bună prietenă sau chiar nașa. Totuși prea multe opinii pot deveni copleșitoare și pot face tot procesul mai dificil. Alege persoane care îți vor oferi păreri sincere, dar constructive, și care vor face ca această experiență să fie plăcută și lipsită de stres. De asemenea, nu lua cu tine o persoană care va dori să probeze și ea rochii de mireasă. Acea programare îți este alocată ție deoarece consultantul își va concentra toată atenția și ajutorul ție.
Iar în cazul în care te gândești să duci cu tine o sticlă de șampanie și pahare pentru a sărbători această experiență unică, asigură-te că ai permisiunea magazinului în acest scop.

Cum să te pregătești pentru programare


În cazul în care n-ai mai probat niciodată o rochie de mireasă, nici măcar de amuzament, sunt sigură că va fi o experiență memorabilă. Astfel, în ziua programării, asigură-te că ești proaspătă și relaxată. Fă un duș înainte și optează pentru un machiaj discret pentru a evita pătarea rochiilor. Este important să porți lenjerie și ciorapi culoarea pielii, acestea te vor ajuta să vezi mai bine cum arată rochia pe tine și vor oferi o imagine mai clară a rezultatului final. Dacă nu vrei să renunți la sutien în timpul probei, poți să porți un sutien cu bretele detașabile sau cupe de silicon. De asemenea, poți aduce pantofii cu care intenționezi să porți rochia în ziua nunții, pentru a vedea cum se potrivesc înălțimea și stilul acestora cu rochia. În cazul în care nu ai deja pantofii, poți să aduci cu tie o pereche de pantofi având dimensiunea tocului asemănătoare cu cei pe care intenționezi să îi porți în ziua nunții.

Respectă ora programării

Deoarece marea majoritate a saloanelor de rochii de mireasă lucrează strict pe bază de programare, este foarte important să respecți ora programării din două motive: 1) pentru a nu da peste cap programul salonului și 2) pentru a nu-ți scurta timpul alocat ție pentru probe. În general o probă durează o oră dar poate să fie extinsă în funcție de politica magazinului. Planifică-ți timpul astfel încât să ajungi la programare la timp sau chiar cu câteva minute mai devreme. Acest lucru te va ajuta să eviți stresul și să ai timp suficient să te acomodezi înainte de a începe proba. Dacă știi că vei întârzia, anunță magazinul pentru a evita neplăcerile și pentru a permite altor mirese să se bucure de timpul lor. Respectarea orei programării arată profesionalism și respect față de timpul celor care te asistă.

Discută cu consultantul

Fii deschisă și comunică consultantului exact ce îți dorești. Este esențial să îți exprimi clar preferințele, așteptările și orice îngrijorări pe care le ai. Consultantul este acolo pentru a te ajuta să găsești rochia perfectă și are experiența necesară pentru a te ghida în această călătorie. Ascultă sfaturile lui și nu ezita să pui întrebări despre materiale, croiuri sau opțiuni de personalizare. Dacă ai adus imagini cu rochii care îți plac, arată-le consultantului pentru a-i oferi o idee mai clară despre stilul tău. În plus, nu refuza o propunere de a proba rochii care chiar dacă nu se potrivesc cu pozele tale de inspirație, s-ar putea să fii surprinsă!

rochii de mireasa cluj_sophie wedding house_rochii cluj_rochii de mireasa_proba rochie de mireasa_wedding planner cluj_ghid de nunta_3

 

Alegerea Rochiei (în cazul unui model deja realizat)

Când probezi rochii, încearcă diferite stiluri, chiar dacă ai deja unul preferat în minte. Este important să vezi ce ți se potrivește cel mai bine și să te asiguri că rochia este confortabilă și că te poți mișca ușor în ea. Nu te limita doar la un anumit stil; uneori, rochiile care nu par a fi preferatele tale pe umeraș pot arăta fantastic atunci când le probezi. Fii deschisă și dispusă să încerci mai multe opțiuni pentru a găsi rochia care te face să te simți cu adevărat specială.

Procesul de creație 

Dacă optezi pentru un model unic, croit special pentru tine, colaborează strâns cu designerul. Comunică toate preferințele și așteptările tale pentru a te asigura că toate detaliile sunt conform așteptărilor tale. Fii pregătită să participi la mai multe probe, în funcție de politica atelierului și să faci ajustări pe parcurs. Procesul de creație poate fi complex, dar rezultatul final va fi o rochie unică, care reflectă personalitatea și stilul tău. De asemenea, nu-ți schimba stilul rochiei o dată ce ai început procesul de realizare. În primul rând s-ar putea să fi taxată suplimentar și s-ar putea ca atelierul să nu se mai încadreze în timpul estimat anterior.

Accesorii 

Voalul este un accesoriu important pentru unele mirese care completează rochia de mireasă. Alege un voal care este în armonie cu stilul și detaliile rochiei. Probează diferite lungimi și stiluri pentru a găsi voalul perfect pentru tine. Voalurile lungi pot adăuga o notă dramatică și elegantă, în timp ce voalurile scurte pot fi mai practice și moderne. Ia în considerare și alte accesorii, cum ar fi mâneci sau trenă detașabilă, brâu sau cordon accesorizat cu diferite materiale precum paiete, perle sau pietre neprețioase pentru a completa look-ul tău de mireasă.

 

rochii de mireasa cluj_sophie wedding house_rochii cluj_rochii de mireasa_proba rochie de mireasa_wedding planner cluj_ghid de nunta_4

Politica magazinului

Este esențial să te informezi despre politica magazinului privind timpul de execuție și de predare a rochiei, numărul de probe necesare și costul pentru ajustări. Aceste detalii te vor ajuta să te organizezi mai bine și să eviți surprizele neplăcute. Întreabă cât timp durează realizarea rochiei și asigură-te că vei primi rochia cu suficient timp înainte de nuntă pentru a face eventualele ajustări necesare. De asemenea, întreabă despre costurile suplimentare pentru ajustări și dacă acestea sunt incluse în prețul inițial.

Hotărăște-te rapid

Unele modele de rochii pot fi vândute rapid, așa că este important să te hotărăști cât mai repede posibil. Dacă ai găsit rochia perfectă, nu amâna decizia, deoarece s-ar putea să nu mai fie disponibilă ulterior. De asemenea, asigură-te că ai suficient timp pentru a comanda și a primi rochia la timp pentru ziua cea mare. Decizia rapidă îți va oferi liniștea că ai rochia perfectă și că ai timp să te concentrezi pe alte aspecte ale nunții.

rochii de mireasa cluj_sophie wedding house_rochii cluj_rochii de mireasa_proba rochie de mireasa_wedding planner cluj_ghid de nunta_5

Încheie un contract

Citește cu atenție contractul oferit de magazin și verifică toate detaliile. Este important să înțelegi politicile magazinului, inclusiv cele referitoare la anulare și returnare. Întreabă despre toate aspectele legate de plată, modificări și termene limită pentru a te asigura că nu vei avea surprize neplăcute. Un contract clar și detaliat te va proteja și îți va oferi siguranța că toate aspectele sunt acoperite.

Bucură-te de această experiență unică și specială. Proba rochiei de mireasă este un moment important și ar trebui să fie plăcut și lipsit de stres. Ai încredere în alegerile tale și fii sigură că ai făcut cea mai bună alegere pentru tine și ziua ta specială. Fii deschisă la sugestii, dar urmează-ți instinctul și alege rochia care te face să te simți cu adevărat fericită și frumoasă.

Spor la organizare,
Cristina

Mulțumiri speciale: Julius Paul & Andreea Linul & Sophie Wedding House